De iPhone 11 Pro ligt pas net in de winkels, maar er wordt al volop gespeculeerd over zijn opvolger. Volgens een nieuw gerucht mag het opkomende toestel zich met recht een vlaggenschip noemen. Ook is er meer bekend over de iPhone SE 2.
‘Eerste iPhone 12 Pro specificaties bekend’

‘iPhone 12 Pro (Max) heeft 6GB werkgeheugen

Dat schrijft Barclays in een rapport dat is ingezien door MacRumors. De van oorsprong Britse bank heeft gesproken met bronnen binnen de productieketen van Apple. Deze personen claimen dat de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max minstens 6GB werkgeheugen krijgen. Dit zou een behoorlijke sprong voorwaarts zijn, want de huidige iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben ‘slechts’ 4GB RAM.

Verder verwacht Barclays dat Apple de nieuwe vlaggenschepen uitrust met een 3D-sensor. Deze wordt volgens hen op de achterkant van de telefoon geplaatst zodat je driedimensionale beelden van kamers, objecten en mensen kunt maken. Ook voorspellen de bankiers dat de iPhone 12 Pro (Max) een snelle versie van 5G ondersteunt.

Hier hebben we in Nederland voorlopig weinig aan, want de nieuwe netwerkstandaard is hier nog niet actief. De iPhone 12 zou 4GB werkgeheugen krijgen, net zoveel als de iPhone 11 nu heeft. Het is niet helemaal duidelijk of het instapmodel van volgend jaar ook over 5G beschikt.

Ze zijn er weer: ondernemen met de nieuwe iPhone 11 Pro
Combineer Vodafone en Ziggo voor extra voordeel
10GB data en onbeperkt bellen en sms
En een korting die oploopt tot €99,-
Bekijken

‘iPhone SE 2 gaat volgend jaar in productie’

Verder delen de bankiers hun verwachtingen over de iPhone SE 2. De opvolger van de iconische compacte iPhone komt er volgens hen echt aan. De productie zou in februari van start gaan. Alhoewel hij de naam iPhone SE 2 draagt, gaat hij volgens geruchten qua geruchten meer op de iPhone 8 lijken. Dit houdt in dat de compacte iPhone een 4,7 inch-scherm met Touch ID-knop krijgt.

Qua specificaties zou het toestel wel een upgrade krijgen. Barclays schrijft dat het toestel een A13-chip krijgt. Dit is dezelfde processor als die momenteel in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zit. Tot slot stellen de bankiers dat de iPhone SE 2 3GB werkgeheugen krijgt en het toestel vanaf maart verkrijgbaar is.

Op de hoogte blijven van de iPhone 12 Pro en iPhone SE 2? Download dan de gratis iPhoned-app om het laatste Apple-nieuws te ontvangen!


Als we de geruchten mogen geloven, verandert er veel aan het ontwerp van de iPhone 12 Pro. Die heeft naar verluidt geen gebogen randen, maar een vlak metalen frame – vergelijkbaar als bij de iPhone 4. Ook zou de inkeping aan de voorkant een stuk kleiner zijn, waarin onder meer de selfiecamera is verwerkt. Wat krijg je als je deze geruchten in elkaar smeedt? Dit spectaculaire iPhone 12 concept.

iPhone 12 concept

Het concept is gemaakt door Ben Geskin, een designer die regelmatig renders maakt van aankomende Apple-producten. De renders zijn doorgaans gebaseerd op geruchten en bronnen die hij heeft. Vaak hebben de concepten veel weg van het uiteindelijke ontwerp, dus het is interessant om te kijken naar zijn creatie van de iPhone 12.

Het ontwerp is in lijn met de geruchten die we tot nu toe hebben gehoord over de iPhone 2020. Te zien is dat de iPhone inderdaad veel lijkt op de ‘platte’ iPhone 4. Maar nog meer komt hij misschien wel overeen met de huidige iPad Pro, die ook een vlak ontwerp heeft.

Daarnaast is notch boven het scherm kleiner, waarin onder meer de TrueDepth-camera voor Face ID is verwerkt. Eerder liet Geskin weten dat er bij Apple zelfs een iPhone-prototype klaarligt waarin de notch volledig is verdwenen. Door de smallere randen zou de notch klein genoeg zijn om in de bovenste randen van de iPhone te passen, waardoor de inkeping helemaal verdwijnt. Hoe dat eruitziet, illustreert de ontwerper hieronder. Héél fraai, toch?

De iPhone 2020-toestellen worden in september 2020 verwacht. De verwachting is dat Apple weer drie nieuwe iPhones lanceert: de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Interessant is dat naast het ontwerp ook de grootte zou veranderen. De iPhone 12 Pro heeft een kleiner formaat dan zijn voorganger; het scherm gaat van 5,8 naar 5,4 inch. De iPhone 12 Pro wordt juist groter en gaat van 6,5 naar 6,7 inch. Bij het basismodel – de iPhone 12 – zou het schermdiagonaal 6,1 inch blijven.


Dit zijn onze Apple Watch verwachtingen

Apple Watch 2020 verwachtingen

In 2018 maakte de Apple Watch Series 4 veel indruk vanwege de betere prestaties, het nieuwe design en de extra hartfuncties. In onze review van de Apple Watch Series 4 lees je waarom wij zo gecharmeerd zijn van dit model. Dat neemt echter niet weg dat wij uitkijken naar de Apple Watch van 2019, vermoedelijk de Apple Watch Series 5. Dit zijn onze verwachtingen van de Apple Watch 2020.

#1 Twee maten, vier materialen
Vorig jaar heeft Apple het scherm van de Apple Watch groter gemaakt en twee nieuwe formaten geïntroduceerd: de 40mm en 44mm Apple Watch. Dit jaar blijft dit waarschijnlijk gelijk, omdat er aan het uiterlijk niet veel gesleuteld zal worden. De materialen die Apple gebruikt zijn waarschijnlijk aluminium, roestvrij staal en (terug van weggeweest) keramiek. Daar zou nog een vierde materiaal bij komen, namelijk titanium.

Apple Watch 2020: verwachtingen

Volgens bronnen komt de Apple Watch met een nieuwe keramische kast. In 2016 introduceerde Apple de Apple Watch van keramiek in het wit en in 2017 kwam daar de spacegrijze variant bij. Maar in 2018 was deze versie ineens verdwenen, maar het lijkt erop dat de Apple Watch 2019 weer beschikbaar komt met deze speciale behuizing. Wat er precies nieuw is aan deze kast weten we nog niet, maar het zou zomaar kunnen dat Apple kiest voor een nieuwe kleur zoals goud keramiek.

Ook zijn er recent aanwijzingen gevonden naar een titanium kast voor de Apple Watch. Apple heeft al ervaring met dit materiaal, want de fysieke Apple Card is gemaakt van titanium. Hoe dit er bij de Apple Watch precies uit moet zien en of dit een extra nieuwe optie wordt of de roestvrij stalen versie vervangt, weten we nog niet.

Apple gaat daarmee weer een beetje de luxe kant op, zonder dat je meteen meer dan €10.000 moet betalen zoals bij de originele Apple Watch Edition. We hopen wel dat Apple de roestvrij stalen, keramieke en titanium Apple Watch ook zonder 4G uitbrengt.

Verwacht ook net als voorgaande jaren een nieuwe Apple Watch Nike+ en Apple Watch Hermès, al is de laatstgenoemde officieel niet in Nederland en België verkrijgbaar.

#2 Meer gezondheidsfuncties
Apple zet ieder jaar opnieuw in op het onderwerp gezondheid. Afgelopen jaar was dat de ECG-app en de valdetectie. Er verschijnen in de media regelmatig berichten dat een functie van de Apple Watch iemands leven gered heeft. Apple heeft zelf ook Apple Watch-gebruikers geportretteerd, dus het is geen gekke gedachte als ze voor de Apple Watch 2019 weer het nodige op de planning hebben staan.

Verbeterde sensoren voor bijvoorbeeld de hartslag en het meten van beweging is niet ondenkbaar, mogelijk bedoeld voor het meten van je slaap. Het wordt al jaren geroepen dat de Apple Watch standaard je slaap moet kunnen meten. Nu heb je voor het meten van je slaap met je Apple Watch nog een speciale app nodig. Mogelijk wacht Apple met een eigen initiatief totdat de sensoren van de Apple Watch nog beter zijn.

Bekijk ook : apple watch herstellen gent

Apple heeft twee korte docu’s uitgebracht met portretten van mensen die mogelijk gered zijn dankzij de hartslagfuncties van de Apple Watch. De verschillende functies van de Apple Watch worden besproken en mensen delen hun verhaal hoe belangrijk de Apple Watch geweest is.

#3 Snellere processor
Waar we vrijwel zeker van zijn, is dat Apple de Series 5 weer een stapje sneller maakt dan het voorgaande model. Ieder jaar maakt Apple enorme sprongen, met als gevolg betere apps. In watchOS 6 staan apps nog meer centraal, want ontwikkelaars kunnen dan ook geheel zelfstandige apps maken die volledig draaien op het horloge. Er is dan ook geen iPhone-app meer nodig. Wellicht dat de extra krachtige S5-chip voor extra mogelijkheden voor ontwikkelaars zorgt. We verwachten in ieder geval dat apps weer sneller draaien.

Stiekem hopen we ook dat de nieuwe chip energiezuiniger is. Dat is bij Apple’s meeste nieuwe chips wel het geval, maar Apple gebruikt de extra batterijduur vaak om meer functies in een apparaat te stoppen, waardoor de batterijduur per saldo gelijk blijft. We hopen dat Apple er dit jaar ook voor kiest om de batterij iets langer mee te laten gaan.

#4 Verbeterd opladen
Dat Apple nog geen slaapfunctie ingebouwd heeft, heeft mogelijk ook te maken met de batterijduur. Hoewel de batterij nu nog twee dagen mee gaat, wordt dat korter als je de Apple Watch ook ‘s nachts draagt. Met een verbeterde manier van opladen, met bijvoorbeeld een hogere snelheid, kan Apple ervoor zorgen dat je het horloge in een mum van tijd weer opgeladen hebt. We hopen ook dat we de Apple Watch Series 5 straks met elke draadloze lader kunnen opladen of misschien zelfs door hem achterop de iPhone te leggen. Volgens geruchten krijgen de 2019 iPhones namelijk een functie zoals Wireless Powershare, zodat je er andere apparaten zoals de AirPods mee op kan laden.

Apple Watch en AirPods draadloos opladen via iPhone.

#5 4G naar Nederland en België?
Net als het huidige model komt de Apple Watch 2019 met een optionele 4G-functie. Al sinds de Apple Watch Series 3 ondersteunen sommige providers de 4G-functie. In Nederland en België wachten we daar nog steeds op. Hoewel het geen specifieke functie is van de Series 5, hopen we wel dat de providers er rond de introductie van dit model klaar voor zijn. Er is nog geen hard bewijs dat dit in de pijplijn zit, maar hopen kan altijd. De aankondiging van Apple Pay in Nederland kwam immers ook uit de lucht valen, dus je weet maar nooit. Hopelijk kunnen we eind dit jaar de Apple Watch 4G in Nederland gebruiken.

#6 Verbeterde knoppen (en betere waterbestendigheid)
De Series 4 verbeterde de Digital Crown. Vanaf dit model geeft de Digital Crown korte trillingen, waardoor het lijkt alsof je aan een meer mechanische knop draait. We hopen dat Apple dit jaar ook de zijknop onder handen neemt, misschien in de stijl van de thuisknop van de iPhone 7 en iPhone 8. Geen fysiek in te drukken knop dus, maar eentje die met trillingen het indrukken nabootst. Wat is daar dan het voordeel van? Misschien dat Apple hiermee de waterbestendigheid kan verbeteren. De Apple Watch kan nu gebruikt worden om mee te zwemmen tot 50 meter diepte, maar duiken, waterskiën en soortgelijke activiteiten zijn niet mogelijk. We zouden graag zien dat Apple dit bij een nieuw model nog verder verbetert.

#7 Nieuwe collectie (slimme?) bandjes
Ongetwijfeld komt Apple tijdens de aankondiging van de Apple Watch 2019 ook met een nieuwe reeks bandjes. Maar het zou ook zomaar kunnen dat de bandjes een stuk slimmer worden. Apple heeft al meermaals patenten voor slimme bandjes ingediend. Er is zelfs een patent van een Apple Watch-bandje met camera en sensoren, zodat je kan videobellen en ook selfies kan maken. Er wordt zelfs gesproken over gezichtsherkenning, zodat de Apple Watch ziet dat jij het bent. Of we dit nu al gaan zien weten we nog niet, maar het is niet ondenkbaar aangezien Apple al langere tijd aan dergelijke mogelijkheden werkt.
Bekijk ook
‘Apple wil camera in Apple Watch-bandjes verwerken’
‘Apple wil camera in Apple Watch-bandjes verwerken’
Apple lijkt na te denken over een manier om een camera te verwerken in de Apple Watch. Door sensoren in bandjes te plaatsen, kan de Apple Watch je gezicht zien zonder dat je hiervoor heel exact hoeft te richten.

#8 Release in september, tegen dezelfde prijs
We verwachten dat Apple de Apple Watch 2019 in september gaat aankondigen, waarschijnlijk tijdens het grote september event. De datum van het iPhone-event van 2019 is nog niet aangekondigd, maar we denken dat dit op 10 september is. Maar wat moet je dan gaan betalen? We denken dat Apple de prijzen niet verder op gaat schroeven. Wil je nu een Apple Watch kopen, dan betaal je €429 voor het 40mm-model en €459 voor het 44mm-model.

watchOS 6 op Apple Watch overzicht.

De Apple Watch Series 5 draait vermoedelijk standaard op watchOS 6, de nieuwste aankomende versie van watchOS. De update verschijnt in september ook voor andere Apple Watch-modellen. Wil je weten wat de nieuwe functies in watchOS 6 zijn? Check dan ons artikel.